Hlavní obsah

Řidič auta, které se na Uherskohradišťsku srazilo s vlakem, jel na červenou

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v neděli večer srážka vlaku s osobním autem na přejezdu v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku. Řidič auta, který jel ve vozidle sám, na místě zemřel. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička. Podle informací nerespektoval řidič světelné znamení, které bylo v tu chvíli v provozu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vlak před sebou auto tlačil zhruba 150 metrů.

Článek

Zprávu o srážce u Novoveských lázní přijali hasiči od občanů v 19:18 hodin. Nehoda se stala dvě minuty předtím. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů.

„V době jejich příjezdu zaklíněný řidič nejevil známky života. To potvrdil i lékař zdravotnické záchranné služby, který konstatoval úmrtí muže,“ uvedl Žemlička.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Očitý svědek podle něj sdělil, že řidič vozu Opel nerespektoval světelné výstražné znamení na přejezdu, který není opatřen závorami, a vjel na koleje ve chvíli průjezdu motorového vlaku. „Než vlak zastavil, tlačil před sebou vozidlo asi 150 metrů,“ konstatoval mluvčí.

„Pětačtyřicetiletý řidič Opelu cizí státní příslušnosti jel od Ostrožské Nové Vsi. Před přejezdem zastavil a po chvíli na něj vjel, i když blikala červená výstražná světla. Při srážce utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Spěšný motorový vlak jel z Brna do Bylnice. Bylo v něm 53 cestujících, nikdo z nich neutrpěl při srážce zranění. „K srážce došlo na stejném přejezdu, kde asi před rokem vyhasl život mladého muže, který se měl ženit,“ podotkl Žemlička.

Nehoda zastavila po dobu jejího šetření železniční dopravu na trati mezi Uherským Hradištěm a Ostrožskou Novou Vsí. Byla nahrazena autobusovou dopravou. „Celková škoda je předběžně odhadnuta na šest set tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Anketa

Jsou přejezdy v Česku bezpečné?
Ano, zabezpečení je dostatečné
82,3 %
Ne, na ochranu cestujících by se mělo investovat více peněz
17,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1546 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám