Hlavní obsah

Dvojice v Praze předvedla, jak to umí s fixem. Počmárala vše, co jí přišlo pod ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté řeší další případ vandalismu. Podezírají z něj zatím neznámou dvojici mužů. Začátkem září si v ranních hodinách zpestřili cestu Plaveckou ulicí na Praze 2 kreslením černým fixem téměř na vše, co cestou potkali. Způsobili škodu za padesát tisíc korun, uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

BEZ KOMENTÁŘE: Vandalismus dvojice mužů zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muži svá díla vyobrazili například na fasády domů, skleněnou výlohu, nebo také na zaparkovanou dodávku, kterou pokreslili ze všech stran,“ uvedla Martínková.

Jednání „umělců“ zaznamenaly kamery. Dvojice je podezřelá z poškození cizí věci. V případě odsouzení oběma hrozí až rok vězení. Protože ale svými výtvory poškodili i fasádu památkové budovy, můžou dostat až tříletý trest.

Foto: Policie ČR

Dvojice mužů podezřelých z vandalismu

Na jednom ze záznamů stojí nedaleko dvojice další člověk. Podle vyšetřovatelů s vandaly nemá nic společného. Jako důležitého svědka jej ale prosí, aby se jim přihlásil.

Policisté při pátrání po neznámé dvojici žádají o pomoc také veřejnost. Jakékoliv informace přijmou na lince 158 nebo na kterékoliv služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám