Hlavní obsah

Octavia vyletěla ze silnice, posádka jako zázrakem přežila

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Strašecí

Na silnici nedaleko Nového Strašecí na Rakovnicku havarovala v sobotu odpoledne posádka Škody Octavie. Vůz vyletěl ze silnice a narazil do pařezu, poté se převrátil na bok.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda u Nového StrašecíVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na silnici mezi Novým Strašecím a obcí Mšec. Octavia jela směrem na Nové Strašecí, když v lesním úseku vyjela mimo silnici, narazila do pařezu a následně se převrátila na bok. Uvnitř zůstali zaklíněni dva lidé.

„Jeli společně s dalšími dvěma auty. Byli to nějací známí. Báli se, že ta octavia začne hořet, a tak auto i s lidmi uvnitř převrátili zpět na kola,“ popsal Novinkám situaci po nehodě jeden z kolemjedoucích řidičů. Záchranáři přitom před takovým jednáním důrazně varují. Lidé by neměli převracet auta, ve kterých jsou lidé. V takových případech totiž hrozí výrazné zhoršení zdravotního stavu zraněných.

Zasahoval i vrtulník

Na místo vyrazilo několik hasičských jednotek, záchranáři i vrtulník letecké záchranné služby.

„V době našeho příjezdu již byla posádka mimo vozidlo. Zraněným jsme poskytli předlékařskou první pomoc a následně jsme se záchranáři transportovali jednoho ze zraněných do vrtulníku letecké záchranné služby,“ řekl na místě velitel zásahu.

Jeden ze členů posádky utrpěl vážná zranění a do nemocnice ho transportoval právě záchranářský vrtulník. Druhého převezli do nemocnice záchranáři sanitkou.

Silnice byla na více než hodinu zcela uzavřena. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám