Hlavní obsah

V Nymburku srazil vlak cyklistu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiašedesátiletý cyklista zemřel v úterý večer při střetu s osobním vlakem v Nymburku. Muž pravděpodobně vjel na železniční přejezd i přes spuštěné závory a blikající výstražné světlo, uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista v Nymburce zemřel při střetu s vlakemVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce po půl osmé večer. „Přijali jsme informaci o střetu cyklisty s osobním motorovým vlakem. Přivolaní záchranáři se pokoušeli muže ještě oživit, lékař ale musel nakonec konstatovat smrt,“ sdělila mluvčí.

Na místě zasahoval také vrtulník leteckých záchranářů, zpět na základnu se ale vracel prázdný.

„Podle prvotního vyšetřování vjel muž na jízdním kole na železniční přejezd, na kterém bylo funkční výstražné zařízení a spuštěny závory. Uprostřed přejezdu cyklista zavrávoral a upadl, projíždějící vlak ho poté i s kolem srazil,“ doplnila Zatloukalová.

Železniční trať mezi Poříčany a Nymburkem musela být kvůli nehodě na více než dvě hodiny uzavřena. Stejně tak byla uzavřena silnice mezi Nymburkem a Sadskou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám