Hlavní obsah

Seniorce slíbil fazolky s bramborem, místo toho ji zmlátil a okradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestadvacetiletý muž v Ostravě brutálně napadl seniorku v jejím bytě. Nejprve tvrdil, že je sociální pracovník. Pak jí s nožem v ruce vyhrožoval zabitím. Sedmasedmdesátileté ženě ukradl mobil a 900 korun. Kriminalisté jej dopadli dva dny po loupeži. Je ve vazbě a ve vězení může strávit až osm let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V polovině minulého týdne muž zazvonil u dveří seniorky. Představil se jako sociální pracovník, a když ho pozvala do bytu, nabídl jí dovážku obědů. Důchodkyně souhlasila a zaplatila mu 200 korun jako zálohu. Následující den měl přijet s prvním obědem.

„Muž tvrdil, že budou zelené fazolky s bramborem,“  informoval kriminalista Radim Bena.

Asi po hodině se ale v minulosti už sedmkrát odsouzený k bytu vrátil. V ruce držel domovní řád, který sundal z nástěnky na chodbě. Tvrdil, že jde o smlouvu, kterou potřebuje podepsat. To už ale seniorka měla pochybnosti o jeho poctivosti a do bytu jej pustit nechtěla. Muž ji ale odstrčil a násilím tam vnikl. Uvnitř pak požadoval, aby dokument podepsala.

Sebral i mobil

„Jeho chování se zcela změnilo, začal být agresivní. Vzal do ruky nůž a tvrdil, že ženu zabije,“ řekl Bena. Ženu napadl a lehce zranil, když se pokusila oknem přivolat pomoc. „Hrubě ji odstrčil,“ popsal policista situaci.

V okamžiku, kdy špatně vidící seniorka chtěla podepsat údajnou smlouvu, muž otevřel její sekretář a z obálky vytáhl hotovost 700 korun. Pak z bytu odešel. „Odnesl celkem 900 korun a mobil přepadené,“ dodal policista.

Kriminalisté podezřelého muže dva dny poté dopadli. Pomohly jim záznamy z kamer v domě. Muže obvinili z loupeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám