Hlavní obsah

Napadl ženu a zapálil byt, hasiči evakuovali přes třicet lidí

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní roztržka mezi mladým párem skončila evakuací více než třiceti lidí z panelového domu v jihočeských Prachaticích. Podle kriminalistů měl muž nejdříve napadnout ženu a poté zapálit byt, ve kterém se incident odehrál. Další okolnosti případu policisté nadále zjišťují.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Drama se odehrálo v neděli ráno v jednom z domů v Budovatelské ulici. „Po předchozím verbálním incidentu 31letý muž pravděpodobně fyzicky napadl mladší ženu. Ta se spasila útěkem před dům a na pomoc zavolala policii,“ řekl Právu policejní mluvčí Milan Bajcura.

Muž chtěl podle policistů překazit jejich zákrok a zapálit byt. Alespoň to tvrdil do telefonu. „To také zanedlouho udělal, z oken byl vidět dým,“ popsal Bajcura.

Na místo ihned vyjeli hasiči, záchranáři a vyjednavač. Hasiči z domu evakuovali přes třicet lidí a požár zlikvidovali. Podezřelého mladíka, který se nadýchal zplodin, vyvedli a předali do péče zdravotníků.

Podle Bajcury nebyl nikdo z obyvatel domu zraněn. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a zároveň po konzultaci se státním zástupcem pravděpodobně rozšíří případ o další trestné činy,“ dodal na závěr Bajcura.

Reklama

Výběr článků

Načítám