Hlavní obsah

Policisté se vyhýbali chodci, zdemolovali lampu i auto

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nárazem do sloupu skončila v pátek odpoledne cesta na tísňové volání hlídky pražské policie. Policisté na Proseku se při jízdě se zapnutým majákem vyhýbali neukázněnému chodci, takže řidič strhl řízení, načež naboural do lampy veřejného osvětlení.

Foto: jap, Novinky

Nárazem do sloupu skončila cesta hlídky pražské policie.

Článek

Nehoda se stala krátce po půl jedné odpoledne na sjezdu z Liberecké ulice na ulici Vysočanskou.

„Policisté mířili se zapnutým výstražným zařízením k tísňovému volání. Na sjezdu z Liberecké ulice jim ale do cesty vstoupil chodec. Aby se řidič vyhnul srážce a případnému zranění chodce, strhl řízení a naboural do sloupu,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle informací Novinek se mělo jednat o muže bez domova, případně o člověka závislého na drogách. Jakmile spatřil, co způsobil, dal se na útěk.

„Ještě než se hlídka dokázala dostat ven z havarovaného vozu, muž z místa utekl,“ doplnil mluvčí s tím, že po něm začaly pátrat v okolí další policejní hlídky.

Policisté vyvázli z nehody bez zranění. K původnímu případu musela místo nich vyjet jiná hlídka.

„Lidi tady chodí a přebíhají silnici běžně. Často i v noci. Neuvědomují si, jak nebezpečně se chovají,“ sdělil Novinkám na místě jeden z řidičů, který projížděl místem nehody.

Samotný náraz policejního vozu do sloupu vyšetřují dopravní policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám