Hlavní obsah

Opilý zloděj kukuřice zahodil nedopalek a způsobil mohutný požár

Novinky, jap

Opilý muž, který nedaleko Prahy kradl na poli kukuřici, způsobil odhozením nedopalku cigarety rozsáhlý požár. Muž hodil nedopalek do neposekaného obilného pole, a když začalo hořet, dal se na útěk.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý zloděj kukuřice zapálil odhozeným nedopalkem obilné poleVideo: Novinky

 
Článek

Ke hlášenému požáru neposekaného pole obilí vyjelo sedm hasičských jednotek ve středu odpoledne k obci Noutonice v okrese Praha-západ.

„Hořelo neposekané obilné pole na ploše 50 hektarů,“ řekl Novinkám vyšetřovatel středočeských hasičů s tím, že požárem vznikla škoda 600 tisíc korun.

Podle informací Novinek zapálil pole muž, který byl na vedlejším pozemku krást kukuřici. Při krádeži odhodil do pole nedopalek cigarety. Když spatřil plameny, dal se na útěk.

Obilí měli sklízet ve čtvrtek

Přivolaní policisté začali po muži ihned pátrat. Najít se jim ho podařilo v Noutonicích. Při orientační dechové zkoušce na alkohol muž nadýchal více než 1 promile. Muž se na místě k odhození nedopalku přiznal. Není však zatím jasné, zda chtěl pole úmyslně zapálit, nebo si jen neuvědomil, co může odhozený nedopalek způsobit.

Podle hasičů je vyšetřování na samotném začátku a nelze tak zveřejnit více informací.

Obilí, které při požáru shořelo, měli zemědělci sklízet ve čtvrtek. Okraj pole již byl obsekaný. Podle majitele bylo obilí pěstováno na osivo. Toto obilí je zpravidla kvalitnější než to, které je využíváno v potravinářském průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám