Hlavní obsah

Muž se v Praze pokusil znásilnit ženu. Ubránila se, ale přišla o kabelku

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý násilník se na začátku června v Praze 4 ve Výstavní ulici pokusil znásilnit kolemjdoucí ženu. To se mu naštěstí nepodařilo, protože žena se při útoku bránila. Přesto ji muž srazil k zemi, vyrval jí kabelku a ženu táhl několik metrů. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Identikit podezřelého

Článek

„Zatím neznámý pachatel zaútočil zezadu na poškozenou, která šla po chodníku z autobusu. Násilník ženu objal rukama kolem těla a začal ji osahávat v rozkroku přes oblečení, uvedl v pondělí mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Žena se ubránila. I tak se pachateli podařilo srazit oběť k zemi, kde se s ní začal přetahovat o kabelku.

„Poškozenou za tuto kabelku dokonce táhl asi tři metry po zemi, než praskl popruh. Pak muž z místa i s kabelkou, ve které byly peníze, doklady a platební karta utekl neznámo kam,“ popsal Daněk.

Foto: Policie ČR

Možného pachatele zachytily bezpečnostní kamery

Kriminalisté zjistili, že neznámý muž použil zhruba 20 minut po přepadení platební kartu, která byla v kabelce. Podobu zaznamenaly bezpečnostní kamery umístěné v prodejně potravin.

„Poškozená zároveň dokázala sestavit identikit muže, který ji na ulici napadl,“ doplnil mluvčí. Podle ní byl pachatel štíhlý muž ve věku 20 až 25 let, vysoký 170 až 175 centimetrů. Měl tmavé vlnité vlasy a na sobě měl sportovní bundu a světlé kalhoty.

Policisté žádají každého, kdo muže pozná, aby je kontaktoval na lince 158. V případě odsouzení hrozí pachateli až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám