Hlavní obsah

Náklaďák se srazil s mikrobusem s hendikepovanými dětmi, devět zraněných

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín
Aktualizováno

Vážná nehoda mikrobusu vezoucího hendikepované děti a nákladního auta uzavřela v úterý dopoledne silnici číslo 35 na Jičínsku. Devět lidí se zranilo. Hasiči museli některé poraněné vyprostit.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Náklaďák se na Jičínsku srazil s mikrobusem hendikepovaných.

Článek

„Řidič mikrobusu z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se nejprve bokem srazil s jedním nákladním autem a poté čelně s druhým. Zranilo se celkem devět lidí, z toho dva řidiči těžce. V mikrobusu cestovaly děti a mladí lidé,” řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Ježková.

„Sedm lidí se zranilo lehce, původní informace hovořila o deseti zraněných. K nehodě vyjely všechny dostupné posádky i vrtulník záchranné služby,“ doplnil mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Mluvčí hasičů Ondřej Sezima informaci o mikrobusu nepotvrdil, podle něj se jedná o dodávku. „Hasiči vyprostili tři zraněné z dodávky, o mikrobusu informaci nemám, a řidiče nákladního auta. Lidé z dodávky byli podle mých informací zdravotně hendikepovaní,“ konstatoval mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Nehoda se stala u obce Podhorní Újezd a Vojice po desáté hodině. Silnice číslo 35 byla několik hodin uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám