Hlavní obsah

Policisté honili zdrogovaného Poláka, ujížděl v kradeném autě z Rakouska

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté v úterý honili zdrogovaného Poláka v kradeném audi. Auto na rakouských poznávacích značkách chtěla zkontrolovat hlídka, jeho řidič však odmítal zastavit, a tak se spustila honička, kterou ukončil až varovný výstřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování kradeného vozidlaVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála krátce po deváté hodině dopoledne v Praze 6. Policisté si všimli podezřelého Audi A5 s rakouskou registrační značkou, které se rozhodli zkontrolovat. Řidič ovšem zastavit nechtěl a na policistu najel.

„Ten v poslední chvíli stačil uskočit a nedošlo tak k jeho sražení. Policisté začali ujíždějící vozidlo pronásledovat a podařilo se jim ho dojet na neprůjezdném parkovišti u ulice Radimova,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Tím ale honička neskončila, neboť řidič začal z auta utíkat. Jeden z policistů proto na výstrahu vystřelil do vzduchu, čehož se řidič lekl a nechal se zatknout.

Policisté posléze zjistili, že pronásledované auto bylo ukradeno v Rakousku. „V zadrženém řidiči zjistili čtyřicetiletého muže z Polska, který byl navíc podle provedeného testu na přítomnost omamných a psychotropních látek pod vlivem amfetaminu,“ doplnil mluvčí.

Chyceného Poláka si převzali kriminalisté, kteří nyní budou případ vyšetřovat společně s rakouskými kolegy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám