Hlavní obsah

Samsonovu kašnu v Budějovicích posprejoval francouzský student

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovickým policistům se podařilo vypátrat vandala, který letos v březnu sprejem poničil Samsonovu kašnu na náměstí Přemysla Otakara II. v centru Českých Budějovic.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Sprejer poničil i Samsonovu kašnu na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Článek

„Kriminalisté prošli bezmála padesát hodin záznamů městských kamer, zmapovali pohyb několika desítek osob v centru města během noci z 25. března na 26. března a vyslechli řadu osob. Nakonec zjistili, že pachatelem je mladistvý francouzský student pobývající několik dní na jihu Čech,” informoval Právo krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Mladík podle vyšetřovatelů poškodil několik staveb v centru Českých Budějovic. Sprej zřejmě získal náhodou během své noční výpravy a čmáral s ním tak dlouho, dokud mu barva nedošla.

Díky mezinárodní spolupráci se policistům podařilo totožnost mladíka zjistit a kriminalisté případ předávají do Francie. Trestu za způsobenou škodu ve výši téměř 30 000 korun tak zřejmě neujde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám