Hlavní obsah

Zfetovaný motorkář uháněl Libercem, zastavil až nárazem do policejního auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychle jedoucí 37letý motocyklista v neděli vpodvečer ohrožoval chodce i vozidla v Liberci. Jeho jízda skončila až nárazem do policejního auta, které ho pronásledovalo. Test na drogy byl u něj pozitivní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uhánějícího motocyklisty si hlídka policie všimla kolem 17:00 v Kubelíkově ulici. Na výzvy zastavit nereagoval, naopak zvýšil rychlost. "Podle odhadu hlídky jel až 150 kilometrů v hodině. Jel i po chodníku a chodci před ním museli uskakovat," uvedla liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková.

Hlídka motocyklistu pronásledovala přes Americkou a Hanychovskou ulici až ke křižovatce se Žitavskou ulicí, kde ho předjela. "Narazil do služebního vozu, nic se mu ale nestalo," řekla mluvčí policie.

Test na drogy byl u muže pozitivní. "Přiznal se, že drogu užil v sobotu. Hlídka u něj našla i prášek připomínající drogu," dodala mluvčí.

Motorkář na Děčínsku jízdu nezvládl

Pokud to analýza potvrdí, kvůli množství, které měl u sebe, bude obviněn z trestného činu. Další obvinění mu hrozí za jeho nebezpečnou jízdu, policie ji má zdokumentovanou. "Policejní auto, které ho pronásledovalo, je vybaveno moderním kamerovým systémem," uvedla Baláková.

Motocyklistu v neděli pronásledovala i policejní hlídka na Děčínsku, u města Jílové. "Jel na červenou a pokusil se před hlídkou ujet," uvedla krajská mluvčí policie v Ústeckém kraji Šárka Poláčková. Motocyklista rychlou jízdu nezvládl a střetl se v protisměru s dvěma auty. Vrtulník ho přepravil do nemocnice s vážnými zraněními.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám