Hlavní obsah

Policie přepravila z Irska Čecha odsouzeného za vydírání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká policie v pátek do Prahy z Irska letecky přepravila Arnošta Hermana, který byl v Česku v roce 2011 odsouzen za vydírání k šesti letům vězení. Uvedla to v pátek televize Nova. Hermana, který z Česka uprchl, irská policie podle dřívějších informací médií zadržela v srpnu 2012. Od té doby Česko s Irskem jednalo o Hermanově vydání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Herman patřil ke čtveřici mužů, kterou v únoru 2011 pražský vrchní soud pravomocně odsoudil za vydírání na Trutnovsku. Třem z nich uložil tresty od čtyř do šesti let vězení, čtvrtý dostal podmínku. Podle spisu skupina uzavírala smlouvy o půjčkách, následně násilím nebo pod pohrůžkou násilí vymáhala vysoké úroky či pokuty.

Herman podle Novy ještě po rozsudku pražského vrchního soudu postřelil do nohou jednoho ze svých kompliců. Do Irska tak uprchl také před novým trestním stíháním. Za ublížení na zdraví, nedovolené ozbrojování a další vydírání mu nyní u českých soudů hrozí další až desetiletý trest. Hermana si v Praze převzala královéhradecká policie.

Vyděračský gang z Trutnovska byl podle Novy původně pětičlenný. Jednoho muže i s jeho přítelkyní zastřelil nájemný vrah najatý dlužníkem gangu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám