Hlavní obsah

Na zahradě u Krnova našli leteckou pumu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Několik desítek lidí evakuovala policie ve čtvrtek z osmi rodinných domů v Krásných Loučkách na Bruntálsku. Důvodem byl nález letecké pumy na jednom z pozemků, informovala v pátek mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Foto: Policie ČR

Na zahradě v Krásných Loučkách našli pumu z II. světové války.

Článek

Na kovový předmět narazil na zahradě 59letý muž, když procházel pozemek s detektorem kovu.

„Necelý metr pod povrchem leželo těleso válcového tvaru, které připomínalo munici. Muž okamžitě zavolal na linku 158 a nález oznámil. Na místo ihned vyjeli krnovští policisté, kteří místo zajistili. Zjistili, že se jedná o leteckou pumu,“ uvedla mluvčí.

Na místo dorazili pyrotechnici, kteří nařídili evakuaci okolí. „Jelikož oblast evakuace přesahovala do Polské republiky, vyrozuměli jsme polské kolegy,“ dodala.

Policejní pyrotechnici vyjmuli z letecké pumy, která váží 100 kilogramů, iniciační mechanismus a poté mohla být munice naložena. „Transport do muničního skladu ve Frýdku Místku proběhl za doprovodu cizinecké policie,“ doplnila Jiroušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám