Hlavní obsah

Čtveřice kvůli nepořádku na ulici brutálně napadla strážníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pernou sobotu připravila čtveřice mladých mužů strážníkům z Prahy. Poté, co odmítli předložit doklady totožnosti kvůli projednání přestupku, brutálně strážníky napadli. Proti přesile neměli muži zákona šanci, a tak přivolali posily. S jejich pomocí výtržníky zpacifikovali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Občané se obrátili na strážníky s žádostí o pomoc dopoledne s tím, že skupina asi 15 lidí v ulici Chvalova narušuje veřejný pořádek.

„Když hlídka přijela na místo, nalezla čtyři muže, kteří okolo sebe měli prázdné PET lahve od piva a odhazovali nedopalky na chodník. Hlídka mladíky vyzvala k předložení dokladů pro podezření ze spáchání přestupku,“ sdělil mluvčí městské policie Jan Čihák.

Jeden z mužů si to ale vysvětlil po svém a strážníkům začal nadávat. Jakmile hlídka pohrozila, že je nechá předvést na policii ke zjištění totožnosti, dal se jeden z výtržníků na útěk.

„Strážníci ho zastavili, ale muž na hlídku zaútočil. Poté se do konfliktu zapojili další tři muži a nejen, že bránili strážníkům v zákroku, ale dva z nich brutálně na hlídku zaútočili údery pěstí a kopy,“ popsal další průběh případu Čihák.

Strážníci přivolali posily, které jim se čtveřicí pomohly, a následně je spoutali. Dva útočníci ve věku 25 a 29 let byli předáni policii s podezřením na trestný čin násilí na úřední osobě. Mladí muži nadýchali 2,03 a 2,52 promile alkoholu. Zbylé dva ve věku 23 a 26 let bude řešit správní orgán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám