Hlavní obsah

Socha Josefa Masopusta přišla o míč

Právo, trj
Praha

Socha Josefa Masopusta, prvního našeho držitele Zlatého míče, která stojí před pražským stadiónem Juliska, utrpěla škodu. Masopust nemá míč.

Foto: Praha 6

Bronzová levačka legendárního fotbalisty Josefa Masopusta kope před stadiónem Dukly do prázdna, míč mu kdosi ukradl.

Článek

„V pondělí dopoledne inspektoři Úřadu městské části Praha 6 zjistili, že neznámý vandal ukradl míč u sochy legendárního fotbalisty Josefa Masopusta umístěné před stadionem pražské Dukly na Julisce,“ oznámil vpodvečer mluvčí radnice Adam Halmoši.

Socha by měla nový míč brzy dostat. „Poškození nás mrzí, ale dobrou zprávou je, že nám nikdo neukradl Josefa Masopusta. Odlomený míč co nejdříve vrátíme na své místo, aby se Pražané a příznivci Josefa Masopusta mohli opět potěšit sochou fotbalisty století v plné kráse,” za Klub přátel Josefa Masopusta Jiří Hora a Petr Procházka.

Socha byla odhalena v roce 2012 při 50. výročí zisku stříbrných medailí na fotbalovém šampionátu v Chile v roce 1962. Masopust na tom měl lví podíl, proto také získal ocenění pro nejlepšího evropského fotbalistu. Odmítal původně sochu, protože nechtěl brát slávu pouze na sebe. „Nakonec jsem se nechal ukecat, a jestli bude socha brána jako vděk všem z mé generace, tak to beru a chápu,“ řekl v roce 2012, kdy slavil 81. narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám