Hlavní obsah

Manželka mu spadla z balkónu, místo pomoci ji odtáhl do křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze uznal v pondělí vinným šestatřicetiletého Ukrajince z toho, že neposkytl pomoc manželce, která spadla z balkónu. Její tělo navíc odtáhl do křoví. Soud muži uložil dva roky vězení. Verdikt ještě není pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba muže vinila z pokusu vraždy a snažila se prokázat, že ženu z balkónu shodil. Totéž původně řekla nemocničnímu personálu i manželka, která pád přežila. Později ale změnila výpověď a uvedla, že spadla sama, když opravovala anténu. Muž ji prý přenesl pryč proto, aby neměli ostudu před sousedy.

"Obžaloba neunesla důkazní břemeno," konstatovala předsedkyně senátu pražského městského soudu Monika Křikavová.

Incident se stal 30. července 2014 v půl jedenácté v noci v pražské Troji. Podle obžaloby se manželé, kteří spolu mají tři malé dcery, nejprve ve svém bytě v Hnězdenské ulici pohádali, a muž poté ženu vyhodil z balkónu v úmyslu ji usmrtit.

Žena dopadla z druhého patra na kovovou odtokovou mříž. Muž k ní údajně sešel dolů, a když zjistil, že nezemřela, odtáhl ji do 50 metrů vzdáleného křoví u místního lesíku. Tam manželku bez pomoci zanechal a utekl.

Státní zástupkyně: nevěrohodná a účelová výpověď

Žena si při pádu zlomila dvě žebra, výběžky obratlů, lopatku a loket. Také se jí roztrhla cysta na ledvině, což vedlo k vnitřnímu krvácení. Díky pomoci svědků se včas dostala do nemocnice, kde se podrobila operaci.

Státní zástupkyně Jana Murínová označila v závěrečné řeči výpověď, kterou manželka vzala vinu za pád na sebe, za nevěrohodnou a účelovou. Žena se podle ní zřejmě snaží ochránit své děti a zároveň má obavy o svou další existenci.

Pravděpodobně si nepřipouští reálnou hrozbu, že by její manžel mohl v budoucnu své jednání zopakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám