Hlavní obsah

Muž nepřežil autonehodu na Bruntálsku. Spolujezdci bojují o život

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valšov

Jeden mrtvý a tři zranění, z toho dva těžce. To je výsledek střetu tří osobních automobilů na Bruntálsku, ke kterému došlo v sobotu odpoledne. K tragédii došlo po 13. hodině na silnici mezi Valšovem a Moravskoslezským Kočovem.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Následky tragické dopravní nehody

Článek

„Při předjíždění došlo z prozatím nejištěných příčin ke střetu osobních vozidel volvo, felicie a citroen, kdy vozidlo volvo vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu. Řidič volva se zranil lehce, jeho dva spolujezdci těžce a byli letecky přepraveni do nemocnic. Třetí spolujezdec utrpěl bohužel zranění neslučitelná se životem,“ informovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že dechové zkoušky u všech tří řidičů byly negativní. „Další okolnosti a míru zavinění prověřují kriminalisté,“ sdělila.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zahynul při střetu pětadvacetiletý muž. „V okamžiku příjezdu záchranářů byl mimo vozidlo a nejevil známky života. Základní resuscitaci u něj prováděli laičtí zachránci a v pokusech o jeho záchranu následně pokračovaly také posádky zdravotnické záchranné služby. Ani několik desítek minut trvající snaha však nevedla k úspěchu,“ popsal.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Následky tragické dopravní nehody

Těžké zranění hlavy a mozku utrpěl při nehodě čtyřiadvacetiletý mladík, který zůstal v autě zaklíněný. Jeho stav byl život ohrožující. Ze zcela zdemolovaného volva museli hasiči vyprostit i čtyřiatřicetileté muže.

„I on byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a mozku, vyloučit nebylo možno ani další vážná zranění. Přes poskytnutou přednemocniční neodkladnou péči zůstával jeho stav kritický. Záchranáři ho transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava,“ poznamenal Humpl a doplnil, že čtvrtým zraněným byl dvaadvacetiletý účastník havárie.

Ten se záchranáři komunikoval, jeho zranění bylo středně závažné, prvotní vyšetření svědčilo pro otřes mozku. Záchranáři ho převezli do bruntálské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám