Hlavní obsah

Neovladatelné vagóny se řítily na vlečce rychlostí 91 km/h, několik se jich převrátilo

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nehodu plně naloženého vlaku s uhlím vyšetřuje od čtvrtečního večera Drážní inspekce na Frýdecko-Místecku. Při vykolejení více než dvaceti vagónů nebyl nikdo zraněn, škoda ale bude nejspíš velmi vysoká.

Foto: Drážní inspekce

Několik vagónů vykolejilo v Ostravě.

Článek

Událost se odehrála ve čtvrtek krátce před půl čtvrtou odpoledne, kdy se dal vlak z dosud nezjištěných důvodů do pohybu.

„Z vlečkové stanice Důl Staříč ujelo 22 vozů naložených uhlím. Tyto vozy jely směrem do vlečkové stanice Důl Paskov, kde na výhybce vykolejilo 21 vozů. Při jízdě nabrala souprava rychlost až 91 kilometrů za hodinu,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Několik vagónu vykolejilo v Ostravě

Při nehodě byly značně poškozeny vozy i železniční trať. „Celková škoda prozatím nebyla odhadnuta. Mimořádná událost nemá vliv na osobní dopravu,“ dodal mluvčí.

Foto: Drážní inspekce

Několik vagónu vykolejilo v Ostravě

Provozovatelem vlečky, na níž se událost stala, je společnost AWT. Mluvčí firmy Kateřina Vavrochová řekla, že příčina a rozsah škod je v šetření. „Provoz překladiště ani Dolu Staříč není nijak omezen,“ dodala Vavrochová.

Foto: Drážní inspekce

Několik vagónu vykolejilo v Ostravě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám