Hlavní obsah

Kamión zůstal viset na mostě. Vyteklo z něj 500 litrů nafty

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pitín

Přibližně 500 litrů nafty vyteklo z kamiónu, který v pondělí po sedmé hodině večer havaroval v obci Pitín na Uherskohradišťsku. Tahač s návěsem zůstal viset na mostě přes řeku Olšavu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda kamiónu

Článek

Z tahače, který zůstal viset nad řekou, uniklo větší množství nafty. Jak se následně zjistilo od řidiče soupravy, mělo to být asi 500 litrů. Podle informací z místa události nebyl při nehodě nikdo zraněn.

„Na místo události byly postupně vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Slavičín, Uherské Hradiště, Otrokovice a Uherský Brod. Tyto jednotky posílili i dobrovolní hasiči ze Slavičína a Bojkovic. V 20:36 byl na místo události vyslán velící důstojník z centrální stanice Zlín,“ uvedl tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Libor Netopil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda kamiónu

Ihned po příjezdu jednotek nainstalovali hasiči několik norných stěn jak v místě nehody, tak dále ve směru vodního toku na Bojkovice a Šumice.

Podle mluvčího hasičů část jednotky prováděla kontrolu rozsahu znečištění řeky uniklou naftou. O situaci byli informováni zástupci obce, referátu životního prostředí a správce vodního toku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda kamiónu

Ještě před půlnocí bylo zahájeno vyprošťování havarovaného kamiónu. K nehodě byl přivolán i speciální jeřáb soukromé asistenční služby.

„S ohledem na komplikovanost zásahu byla připravena i možnost, že na místě události bude nasazen také vyprošťovací speciál profesionálních hasičů hlučínského záchranného útvaru. K jeho povolání však už nedošlo,“ řekl mluvčí.

Nákladní souprava byla vyproštěna krátce před půl jednou ráno.

Foto: HZS Zlínského kraje

Nehoda kamiónu

Hasiči za použití sorbentů likvidovali naftu zachycenou nornými stěnami na hladině řeky. „Po naložení tahače na vozidlo odtahové služby a dokončení likvidačních prací byly odinstalovány i norné stěny (mimo jedné, která se preventivně ponechala na místě),“ vysvětlil Netopil.

Reklama

Výběr článků

Načítám