Hlavní obsah

Vlčák skočil kojenci do postýlky a skousl mu hlavu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako se štěnětem si zřejmě chtěl pohrát československý vlčák s třítýdenním kojencem, ke kterému skočil do postýlky a skousl mu hlavičku. Dítě skončilo ve vážném stavu v nemocnici, lékaři mají podezření na poškození mozku. Smutný případ se odehrál o víkendu v malé obci na Klatovsku.

Foto: Profimedia.cz

Československý vlčák

Článek

„Je to velká rodinná tragédie. Přistěhovali se k nám přede dvěma lety. Koupili polorozpadlé stavení na samotě u lesa a opravují ho. Ta holčička se jim narodila nedávno. Kromě ní mají ještě dvě malé dcery,“ reagoval starosta.

Bez dozoru

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle informací Práva se jednalo československého vlčáka, což je plemeno vzniklé křížením německého ovčáka a karpatského vlka. Pes se dostal k postýlce pravděpodobně v okamžiku, kdy matka nechala dceru bez dozoru.

„Dítě mělo hlubší ranku na hlavě a několik povrchových oděrek. Převezli jsme ho do klatovské nemocnice,“ potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Tam se ale stav holčičky zhoršil, lékaři u ní zjistili nitrolební krvácení a musela okamžitě na operační sál. Další vývoj jejího stavu nechtěl nikdo předjímat. Zdravotníci nicméně potvrdili, že povaha zranění odpovídá kousnutí psem.

Nebyl to agresivní útok

„Ze strany psa to nebyl agresivní útok s cílem dítěti ublížit. Vnímal ho spíše jako štěně a chtěl si s ním nějakým způsobem pohrávat tak, jak to dělávají dospělí psi s mláďaty. Pro československého vlčáka je takové chování přirozené, lidi bere jako smečku, ve které se snaží žít. Když viděl, že s dítětem všichni nějak manipulují, tak si myslel, že může také,“ vysvětlil chování psa Petr Treppesch z Klubu chovatelů československého vlčáka.

Podle něho pes zachází se štěnětem tak, že jej bere za hlavu a v zubech ho i přenáší. „Stejným způsobem se asi také snažil uchopit to dítě, které má ale daleko měkčí lebku a není chráněno srstí,“ dodal kynolog.

Nešťastnou událost začali prověřovat policisté. Nikoho ale zatím neobvinili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám