Hlavní obsah

Policie dopadla pytláky, kteří stříleli muflony v hukvaldské oboře

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hukvaldy

Neuvěřitelnou drzost projevila dvojice mužů, kteří se nerozpakovali pytlačit v oboře pod hradem Hukvaldy. Dva muži si vyhlédli stádo daňků a muflonů, z nichž několik ulovili. Policisté je dopadli během několika málo dnů.

Foto: Policie ČR

Zbraně, které policisté pytlákům zabavili.

Článek

Do lesní obory na Hukvaldech vyjížděli policisté na počátku roku hned dva dny po sobě.

„Místní oborník zjistil skutečnosti, které nasvědčovaly tomu, že zde někdo pytlačil. Na sněhu nalezl krev a stopy po vyvržení zvířete. Navíc, byla večer v oboře slyšet střelba. Případu se ihned ujali frýdeckomístečtí kriminalisté zabývající se hospodářskou trestnou činností. Díky příkladné spolupráci s oborníkem a revírníky obory, se podařilo zúročit stopy z místa činu, které pak vedly k odhalení dvojice pachatelů,“ řekl mluvčí policie Vlastimil Starzyk. Dodal, že pytlákům policisté prokázali, že upytlačili tři muflony a jednoho daňka.

Foto: Policie ČR

Pytlácké trofeje

Pachateli jsou podle něj jednatřicetiletý muž ze Šumperska a teprve osmnáctiletý mladík z Frýdeckomístecka. „Právě mladší z povedeného tandemu využil místní znalosti a zavedl pytláka k oplocení, které překonali. Poté vyhledal stáda daňků a muflonů, na které pak v obou případech starší z dvojice střílel. K tomuto užil opakovací kulovnici vybavenou speciální optikou. Na místě zvěřinu vyvrhli a snažili se zakrýt stopy,“ dodal Starzyk s tím, že z obory si muži zvěř odvezli osobním automobilem.

Pomáhal za kýty a loveckého psa

„Mladík, který muže do obory zavedl, vyhledal daňky a muflony, si za odměnu odnesl dvě dančí kýty a příslib na darování loveckého psa,“ dodal mluvčí.

Kriminalistům se vzhledem k rychlosti objasnění případu podařilo zajistit zbytky načerno ulovené zvěře, částečně zpracované trofeje a také zbraně obou pachatelů. Nyní čelí oba muži obvinění z přečinu pytláctví, za který jim hrozí trest v odnětí svobody až pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám