Hlavní obsah

Manželku uškrtil a hodil do jímky, odsedí si 12 let

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Krajský soud v Ostravě poslal ve čtvrtek na 12 let do vězení Karla Č., který loni v Děrné na Novojičínsku zabil svou manželku. Podle obžaloby svou ženu nejprve fyzicky napadl a pak ji uškrtil. Nakonec tělo ukryl do vodní jímky a později nahlásil její zmizení policii.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Karel Č. u Krajského soudu v Ostravě

Článek

Tragédie se odehrála 16. března v obývacím pokoji rodinného domku. Poté, co manželka muži začala vyčítat, že je na tom rodina špatně, a kromě toho přišla řeč i na problémy s dcerou, fyzicky ji napadl.

Nejprve ji udeřil několikrát do obličeje a potom ji během několika minut uškrtil.

„Následně jí sundal náušnice a prsteny, odvlekl tělo do dvora sousedního neobývaného domu, kde ukryl tělo do jímky na odpadní vodu,“ řekl státní zástupce Vít Legerský.

Nemělo k tomu dojít.
odsouzený

Při svém výslechu se obžalovaný ke všemu přiznal. Potvrdil, že ženu napadl po hádce. Prý se vůbec nestarala o domácnost. „Přišla z práce, něco snědla, sedla si k počítači a tam seděla celý den,“ řekl.

Kromě toho prý manželka nadělala spoustu dluhů. V osudný den konflikt mezi manželi vygradoval. „Chtěla mi dát facku. Zatmělo se mi před očima a praštil jsem ji do obličeje,“ řekl.

Nikdy předtím svou ženu fyzicky nenapadl. Na dotaz soudu, jak své jednání s odstupem hodnotí, řekl: „Nemělo k tomu dojít.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám