Hlavní obsah

Majitel bránil auto před zlodějem vlastním tělem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Kuriózní pokus o krádež auta, ke kterému došlo v pátek 26. prosince, řeší policisté z Havířova. Opilý muž využil nepozornosti majitele vozu a chtěl mu i s autem ujet. Nepočítal však s tím, že majitel bude svůj majetek bránit i vlastním tělem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Vše začalo tím, že muž chtěl nechat auto zahřát, a tak ho nastartoval. „Udělal však fatální chybu, že od vozidla se vzdálil. Toho využil náhodný kolemjdoucí, který neváhal, do vozidla usedl a zamkl se v něm,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Majitel v domnění, že v autě už sedí jeho žena, šel vzorně za ní. Místo známé tváře však uviděl za volantem cizího chlapa. „Poté, co se poškozený snažil přední dveře otevřít, se nastartované vozidlo pomalinku rozjíždělo. Ve snaze zabránit jakýmkoliv způsobem jeho ujetí se odhodlal ke kaskadérskému kousku. Levou polovinou těla si lehl na přední kapotu, jednou rukou se držel předního sloupku, druhou kliky dveří a s pravou nohou na zemi bránil své auto,“ popsal a dodal, že vozidlo ujelo 20 metrů, než si to pachatel rozmyslel a zastavil.

„Po chvilce volání a křičení muž z vozidla vystoupil. Policejní hlídka pachatele zadržela a zjistila, že v jeho žilách koluje alkohol. Jelikož naměřená hodnota činila 1,8 promile alkoholu v dechu, putoval muž k vystřízlivění na protialkoholickou stanici,“ doplnil Kus. Zloděj nyní čelí obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám