Hlavní obsah

Janoušek nastoupil do vězení

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odsouzený lobbista Roman Janoušek v úterý nastoupil do věznice v Brně. Za sražení ženy svým autem si má odpykat trest 4,5 roku. V pátek podal Janoušek žádost o odklad, soud se jí však bude zabývat až ve středu.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek u soudu.

Článek

Nástup Janouška do vězení Právu potvrdila mluvčí generálního ředitelství vězeňské služby Hana Löffelmannová. Neupřesnila však, do které konkrétní věznice lobbista nastoupil. „Ano, fyzicky již nastoupil výkon trestu,“ řekla mluvčí.

Janoušek měl podle soudní výzvy nastoupit do věznice v Ruzyni, nakonec se však podle ČTK dostavil do zařízení v Brně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Janoušek v pátek požádal o odklad nástupu do vězení. „Soudce zítra (ve středu) zváží další postup ohledně žádosti odsouzeného o odklad nástupu,“ sdělila v úterý bez dalších podrobností mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. [celá zpráva]

Lobbistův advokát Vít Široký už dříve uváděl, že jeho klient má zdravotní problémy po operaci hlavy a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku.

Hrozilo mu až deset let

Opilý Janoušek porazil v roce 2012 v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až deset let vězení, soudy však přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu, když ženě vyplatil odškodné ve výši 900 tisíc korun. I proto jej poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud vyzval Janouška k nástupu do vězení

Městský soud v Praze v pondělí odeslal lobbistovi Romanu Janouškovi (46) výzvu k nástupu do výkonu trestu. Za dva a půl roku staré sražení ženy autem si má...

Výběr článků

Načítám