Hlavní obsah

V Prostějově evakuovali 50 lidí kvůli letecké pumě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov
Aktualizováno

Policisté v úterý vpodvečer evakuovali pět desítek obyvatel z rodinných domů v Prostějově kvůli nálezu cvičné letecké pumy. Objevili ji dělníci při výkopových pracích mezi ulicemi Tovární a Kubelíkova. Lidé se vrátili domů zhruba po hodině, pumu si odvezli pyrotechnici.

Foto: Policie ČR

Letecká puma. Ilustrační foto

Článek

Na munici uloženou v zemi narazili dělníci kolem páté hodiny odpoledne a policisté okamžitě začali evakuovat obyvatele přilehlých rodinných domů. "Přivolaní pyrotechnici označili munici na místě jako cvičnou betonovou německou leteckou pumu ZC 50. K ohrožení osob ani majetku nedošlo," uvedla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Tento týden je to v Olomouckém kraji již druhý případ nalezené munice. V pondělí našli dělníci u železniční trati nedaleko Troubelic na Olomoucku bednu s třiceti granáty. Kvůli nálezu munice musel být před polednem mezi Troubelicemi a Libinou na několik hodin zastaven provoz vlaků na trati spojující Olomouc a Šumperk.

Reklama

Výběr článků

Načítám