Hlavní obsah

Traktor muže nejdříve natlačil na zeď a pak ještě přejel

Novinky, lsi
Liberec

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek v půl jedenácté v Habarticích na Frýdlantsku. Osmapadesátiletého muže tam nejdříve přitlačil závěsný vozík ke zdi a poté ho ještě přejel traktor. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragické nehodě došlo v Habarticích, které leží na hraničním přechodu s Polskem. Řidič traktoru s mulčovačem tam vyjížděl ze dvora zemědělského areálu. „Přitom poryv větru přivřel vrata, která narazila do mulčovacího zařízení za traktorem a odrazila jej na zeď,“ uvedla policejní mluvčí.

Poblíž se v tu chvíli bohužel pohyboval muž, kterého závěsný vozík přitlačil ke zdi. „Pak ještě řidič traktoru začal couvat, aby mohl vyjet, a přitom zadním kolem traktoru přejel již zraněného muže,“ uvedla dále Suchánková.

K muži byla okamžitě přivolána záchranná služba. „Utrpěl zranění neslučitelná se životem, záchranáři už mu nemohli pomoci,“ uvedla mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Bude se zjišťovat, co způsobilo smrt

Policisté nařídili soudní pitvu muže, aby zjistili, co bylo přesnou příčinou smrti. Už náraz na zeď mohl být totiž smrtelný.

Řidič traktoru byl po nehodě podroben dechové zkoušce, která vyloučila požití alkoholu před jízdou. Nehodu v současné době vyšetřuje kriminální policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám