Hlavní obsah

Před policisty ujížděli až do Polska, při honičce po nich házeli nářadí

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policisté z Frýdlantu měli v noci na úterý rušnou službu. V rámci běžné hlídkové činnosti chtěli zastavit automobil, který před nimi začal ujíždět. Vůz policisté pronásledovali až na území Polska, kde se jim ho také podařilo zastavit. Cestou házela polská posádka po policistech nářadí. O případu v úterý informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté chtěli ve tři hodiny ráno v obci Višňová zkontrolovat osobní vůz značky Audi 80. Řidič ale začal před policisty ujíždět. Policisté jeho vůz pronásledovali, přičemž se ho snažili i předjet,“ uvedla Suchánková.

Ve chvíli, kdy se už policejní vůz dostával na úroveň audiny, začal její řidič policisty vytlačovat ze silnice. Policejní octavia kvůli tomu havarovala, dál ale mohla vůz pronásledovat.

„Řidič ale stále nereagoval na výzvy k zastavení, nereagoval ani na varovný výstřel a pokračoval v jízdě dál až na území sousedního Polska,“ uvedla policejní mluvčí.

Pří zběsilé honičce si pronásledovaný prorazil na autě pneumatiku. I tak ale ujel na ráfku, ze kterého odlétávaly jiskry, ještě téměř dvacet kilometrů.

Házeli po policistech nářadí

„Spolujezdec z audiny ve zhruba 120kilometrové rychlosti vyhodil z auta proti policejní octavii hever,“ popsala počínání posádky mluvčí. Posádka policejního vozu se musela vyhýbat i dalším předmětům, největším z nich byla bedna s nářadím.

I přes tyto nástrahy se nakonec frýdlantským policistům podařilo vozidlo nakonec zastavit. Na místě však zadrželi pouze muže a ženu, kteří byli v autě jako spolucestující. Řidiči se podařilo uprchnout.

„Zadržené osoby předala česká policejní hlídka polským kolegům, kteří byli o pronásledování vozu na jejich území rovněž vyrozuměni,“ uvedla dále Suchánková.

Zadržení, kteří pocházejí z Polska, jsou podezřelí z trestného činu násilí proti úřední osobě, za což jim hrozí až šest let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám