Hlavní obsah

Ženu, která v Krnově ubodala novorozeně, policie obvinila z vraždy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov
Aktualizováno

Devětadvacetiletou ženu, která minulý čtvrtek v Krnově porodila doma zdravé dítě, jež měla následně zavraždit a zastlat do postele, obvinila policie z vraždy. Soud již rozhodl o jejím vzetí do vazby, hrozí jí až výjimečný trest. V úterý o tom informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena je podezřelá, že v prvních hodinách 7. srpna doma porodila zdravé, životaschopné dítě, které následně usmrtila. Těhotenství po celou dobu tajila. Novorozenec v důsledku vedeného ataku utrpěl několik bodnořezných ran, kterým podlehl,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Policisty informoval o nestandardní situaci lékař, který byl původně přivolán na místo k akutnímu stavu ženy. Záchranku přitom na místo přivolala dcera krvácející rodičky.

”Následně bylo zjištěno, že situace neodpovídá prvotním sdělením, proto se událostí začali zabývat policisté,“ sdělila mluvčí s tím, že kriminalisté pak na místě objevili zavražděné novorozeně.

Žena musela být ve velmi vážném stavu hospitalizována v nemocnici, po porodu totiž podle lékařů málem vykrvácela. „Na základě shromážděných důkazů již bylo zahájeno trestní stíhání ženy. Vyšetřování je na počátku a bude pokračovat výslechy svědků. Klíčové informace přinesou i posudky soudních znalců, již byli k objasnění některých okolností přibráni,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám