Hlavní obsah

ÚOOZ obvinil osm lidí kvůli evropské dotaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v pondělí obvinil celkem osm lidí kvůli zakázce na modernizaci hotelu Bohemia v Chrudimi. Viní je z pokusu o dotační podvod a poškozování finančního zájmu EU. Uvedlo to Vrchní státní zastupitelství v Praze. Podle České televize případ souvisí i s vyšetřováním zakázky na opravu Národního hřebčína v Kladrubech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pojítkem v obou případech je podle ČT stavební společnost Metrostav, která opravovala chrudimský hotel rovněž vyšetřovaný v souvislosti s hřebčínem. Kvůli oběma případům zasahoval loni na jaře ÚOOZ na radnici v Chrudimi a v Regionální radě regionu Severovýchod v Hradci Králové.

Devět lidí ze stavebních firem a hřebčína bylo později obviněno. Mezi tehdy obviněnými jsou manažeři stavebních firem Enteria, Geosan Group, Strabag nebo Metrostav či Simona Voňková, dřívější zastupující ředitelka hřebčína.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Společnost Homa holding, která chrudimský hotel vlastnila, získala podle ČT v roce 2012 dotaci 43 miliónů korun na modernizaci hotelu z ROP Severovýchod. Homa holding od smlouvy na poskytnutí dotace letos v březnu odstoupil a později jej majitel i s hotelem prodal jiné firmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám