Hlavní obsah

Muž u Hlavního nádraží v Praze pořezal bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci v noci ze soboty na neděli při běžné hlídkové činnosti zaslechli v pražských Vrchlického sadech poblíž Hlavního nádraží volání o pomoc. Na místě nedaleko větracích šachet metra byl vážně pořezaný muž. Hlídka k němu přiběhla ve chvíli, kdy kolaboval a padal k zemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobodaný muž ve Vrchlického sadechVideo: Městská policie Praha

 
Článek

Strážníci muži, který silně krvácel z tepen mezi předloktím a zápěstím pravé ruky, zachránili život - jeden ze strážníků mu okamžitě poskytl první pomoc tím, že mu přiložil tlakový obvaz na ránu, poté mu oba strážníci zaškrtili ruku nad předloktím.

Zraněný muž jim sdělil, že útočník měl na sobě červené či oranžové oblečení. Hlídka v nedaleké Washingtonově ulici spatřila muže v oranžové košili s černou taškou přes rameno a tmavým svetrem, který měl zakrvácené ruce. Dal se na útěk, čímž na sebe upozornil.

Foto: Městská policie Praha

Policisté napadenému zachánili život

Na dotaz hlídky, proč napadl muže ve Vrchlického sadech, útočník odpověděl: „Alespoň bude o jednoho bezdomovce míň.“ Stejnou větu ještě několikrát zopakoval i před přivolanou hlídkou Policie České republiky.

Foto: Městská policie Praha

Zadržený pachatel

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám