Hlavní obsah

Žena z Kladna vylákala od lidí přes 2 milióny, slibovala zhodnocení peněz

Kladno

Padesátiletá žena vylákala podle policie od roku 2007 do roku 2012 od pěti poškozených přes 2 milióny korun a nikdy je nevrátila. Kriminalisté ji obvinili z podvodu. Poškozeným slibovala zhodnocení peněz. Hrozí jí až osm let vězení a je stíhána na svobodě, sdělila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celková suma, kterou žena poškozeným měla způsobit, byla vyčíslena na 2,3 miliónu korun. Od jednoho klienta zapůjčené finance postupně vystoupaly až na 1,5 miliónu.

"Obviněná žena se již v minulosti této trestné činnosti páchané formou podvodu dopustila a byla za ni pravomocně odsouzena," uvedla mluvčí Jana Šteinerová.

Žena vždy své klienty oslovila s nabídkou za účelem získání většího finančního obnosu.

"K tomuto podvodnému jednání přilákala oslovené klienty svými falešnými účty v zahraničí nebo v České republice, na kterých vykazovala vysoké finanční částky, a důvěřivým občanům tyto účty prokazovala podvodnými výpisy z těchto účtů," uvedla Šteinerová.

Poškozeným třeba tvrdila, že potřebuje složit vyšší finanční částku, aby jí byl odblokován účet, a poté zapůjčené finance vrátí ihned zpět a částku navýší o domluvenou sumu.

Policie vyzývá lidi, kteří se s obdobným případem podobného typu vylákání peněz setkali a nebo je v minulosti tato ženou oslovila a půjčili jí, aby se přihlásili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám