Hlavní obsah

Hasiči z potopeného auta po dvaceti minutách vytáhli ženu a dívku, bojují o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Ve čtvrtek ráno vyjížděli záchranáři a hasiči do Mírové pod Kozákovem na Semilsku, kde skončilo osobní auto v rybníce. Hasiči z něj asi po dvaceti minutách vyprostili řidičku a 13letou dívku. Obě bojují v nemocnici o život.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto.

Článek

K nehodě u Mírové pod Kozákovem na Semilsku vyjížděli záchranáři krátce po 08:00 ráno. „Bylo nám ohlášeno, že auto sjelo do rybníka v Sekyrkových Loučkách, hasiči na místě zjistili, že je auto na střeše, obrácené koly nahoru,“ popsala nehodu mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Hasiči podle ní okamžitě skočili do vody, z auta vytáhli matku s dcerou a zahájili oživování. „Obě byly v bezvědomí,“ dodala.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle mluvčí záchranářů Lenky Markovičové byla 13letá dívka převezena ve vážném stavu vrtulníkem do pražské nemocnice v Motole, její sedmačtyřicetiletá matka byla dopravena na traumatologii do Liberce. „Obě jsou ve vážném stavu a bojují o život, podle odhadu mohly být ve vodě 20 minut,“ dodala Markovičová.

U Bezdězu zemřela seniorka  

Při jiné dopolední nehodě osobního auta u Bezdězu na Českolipsku zahynula spolujezdkyně. Řidič byl s těžkým zraněním dopraven na traumatologii do Liberce.

Nehoda na hlavní silnici u Bezdězu byla podle krajské policejní mluvčí Ivany Balákové ohlášena v 10:30. „Vůz jel z Doks na Mladou Boleslav a zhruba kilometr před odbočkou do obce Bezděz vyjel ze zatím nezjištěných příčin ze silnice, havaroval a převrátil se na střechu,“ popsala nehodu mluvčí.

Ve voze zahynula šestaosmdesátiletá matka řidiče. Dvaašedesátiletý muž podle ní vyvázl s těžkým zraněním. Zhruba na hodinu musela být podle Balákové silnice pro dopravu zcela uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám