Hlavní obsah

České silnice vzaly za poslední tři dny život osmi lidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek a první tropický víkend si na českých silnicích vyžádal osm obětí. Přičemž nejtragičtější byl poslední pracovní den, kdy zemřeli čtyři lidé. Kromě šoférů zemřel také chodec nebo řidič čtyřkolky.

Foto: Policie ČR

Kamión u karlovarského golfového hřiště sjel ze silnice a srazil několik stromů.

Článek

Necelé tři hodiny po páteční půlnoci zemřel v Praze 9 řidič, který nezvládl zatáčku, narazil do svodidel a v protisměru se střetl s kamiónem. Jeho šoféra museli hasiči vyprostit z kabiny a záchranná služba ho pak převezla do nemocnice.

Osmaosmdesátiletý senior za volantem havaroval v pátek také v obci Křivoklát. Pravděpodobně ho zradilo zdraví a vjel vlevo mimo silnici, kde přední částí vozidla narazil do železného kontejneru na stavební materiál. Zemřel při převozu do nemocnice.

Další nehodu vyšetřují policisté v Brně, kde 25letý řidič nedal přednost motorkáři, kterého srazil. Na místo dorazili jako první hasiči. Muže se snažili oživovat, zachránit se jej ale nepodařilo.

Foto: Policie ČR

Řidič havarovaného Opelu zemřel

V Bílovicích na Uherskohradišťsku sedmačtyřicetiletého muže přejela dodávka. Vážným zraněním na místě podlehl. Muž pokládal dlažbu, když se automobil náhle rozjel a on už nestačil uskočit.

V sobotu tři oběti

Z dosud nezjištěných příčin sjel v sobotu kolem půl deváté ráno kamión u karlovarského golfového hřiště ze silnice I/6 a srazil několik okolo stojících stromů. Při nehodě zemřela 47letá spolujezdkyně o deset let mladšího řidiče kamiónu, který byl vrtulníkem převezen s těžkými poraněními do plzeňské nemocnice. [celá zpráva]

Policisté rovněž vyšetřují tragickou nehodu, která se stala v podvečerních hodinách u Hrdoňovic na Jičínsku. Krátce po sedmnácté hodině řidič osobního automobilu Honda Civic jedoucí ve směru od Újezdu pod Troskami na Mladějov z dosud nezjištěných příčin vyjel na rovném úseku mimo vozovku a narazil do mostního pilíře. Auto zachvátily plameny a řidiče se již nepodařilo zachránit. [celá zpráva]

Třetí sobotní obětí se stal šofér čtyřkolky na Vyškovsku. V obci Drnovice nezvládl řízení, najel na chodník a čtyřkolka se na něj převrátila. [celá zpráva]

Neděle si vyžádala jeden život 

Zatím jedinou nedělní obětí se stal 60letý muž. Smrtelná nehoda se stala po půl šesté ráno mezi Teplicemi nad Metují a Adršpachem, kde Opel Astra sjel ze silnice a čelně narazil do stromu. „Ve vozidle se na místě řidiče nacházelo tělo muže ve věku 60 let, bez známek života,“ uvedl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský. [celá zpráva]

Na silnici I/17 u Bukoviny u Přelouče na Pardubicku se v neděli dopoledne čelně srazily dva automobily, při nehodě se zranilo celkem sedm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám