Hlavní obsah

Zazděný trám v komíně způsobil požár domu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trám zazděný v komíně způsobil v neděli dopoledne požár v rodinném domě v Brodku u Přerova. Škoda byla vyčíslena na půl miliónu korun. Právo o tom informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Dým valící se z hospodářské usedlosti v řadové zástavbě byl nahlášen v 9:39 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní z Dubu nad Moravou, Brodku u Přerova a také hasiči Správy železniční dopravní cesty Přerov.

„Po příjezdu zjistili, že v obytné části hospodářského stavení došlo k požáru mezistropních prostor nad obývacím pokojem. Hasiči z místnosti vynesli veškerý nábytek a zařízení pokoje. Vzhledem k tomu, že stropní konstrukce byla silně poškozená, museli pracovat velmi rychle a opatrně, protože hrozilo, že se stropy zřítí. To se naštěstí nestalo. V průběhu likvidačních prací hasiči odvětrávali zakouřené prostory a strhávali stropní konstrukci v požárem zasaženém pokoji,“ uvedla mluvčí.

Plameny podle ní dostali hasiči pod kontrolu v 10:03 hodin, likvidaci hlásil velitel zásahu v 11:44 hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn, ani hasiči nemuseli nikoho evakuovat.

„Výši škody předběžně vyčíslil majitel na půl miliónu korun, příčinou vzniku požáru byl přizděný trám v komíně,“ dodala Hacsiková s tím, že hasičům se podařilo uchránit majetek za tři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám