Hlavní obsah

Fantoma jihočeských barů a heren dopadla zásahová jednotka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletého mladíka z jižních Čech, který má mít na svědomí několik ozbrojených přepadení barů a heren, zadržela v neděli po šesté ráno policejní zásahová jednotka. Želízka na ruku dostal krátce poté, co loupil v nonstop baru v Protivíně. Podle policejní mluvčí Lenky Holické šlo už o sedmý případ loupeže za poslední dva měsíce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podezřelý je v současné době v policejní cele a bylo mu sděleno obvinění z loupeže. Za to mu až deset let vězení,“ uvedla Holická. Policie dá podnět státnímu zástupci, aby dal soudu návrh na uvalení vazby.

„Mladík se při loupežích maskoval a obsluze hrozil nožem. Tímto způsobem získal přes stotisíc korun,“ pokračovala Holická s tím, že ne všude byl úspěšný. „Před časem se mu například ubránila barmanka v Českých Budějovicích, která na něho poslala psa. Jiná servírka ho zase zahnala ven baseballovou pálkou,“ upřesnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám