Hlavní obsah

Týral ženu, zbil exmanželku i jejího přítele, loupil a kradl. Dostal 6 let

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečně jako všestranný zločinec se projevil muž ze severních Čech. Za to, že zbil svou bývalou manželku a jejího přítele, týral svou současnou ženu, řídil i přes uložený zákaz, před diskotékou zlomil jedinou ranou pěstí sokovi čelist, okradl a zbil dalšího muže a ještě k tomu vykradl auto, dostal šest let. Trest mu nyní potvrdil i Nejvyšší soud (NS), který odmítl rabiátovo dovolání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž, kterého soud uvedl pod iniciálami G. K., nejprve vtrhl v Teplicích do bytu své exmanželky. Když se ho snažila zastavit, dostala pár facek. Nato se vrhl na jejího nového přítele, kterému uštědřil spršku ran pěstí, až se napadený musel spasit útěkem z bytu. Žáhu si pak zuřivec ještě venku zchladil na autě své exmanželky, do kterého kopal a mlátil pěstí.

Násilí nezůstala ušetřena ani jeho současná žena. „Nejméně dvakrát do měsíce poškozenou fyzicky napadal, kdy ji bil pěstmi do hlavy a těla, tahal za vlasy, když poškozená v důsledku bití upadla na zem, do této i kopal, dále poškozené opakovaně vyhrožoval slovy, že pokud od něj odejde, tak 'chcípne', urážel ji oslovením 'kurvo, gádžovko', kdy se uvedených jednání dopouštěl i před nezletilými dětmi,“ rekapitulovali soudci část bohaté sbírky násilníkových akcí.

NS dovolání odmítl

Muž ve svém dovolání mimo jiné namítal, že žena si obvinění proti němu vymyslela a čelist prý sokovi zlomil někdo jiný. Senát NS v čele s Petrem Šabatou na jeho argumenty ale neslyšel a dovolání v neveřejném zasedání odmítl.

„Skutková zjištění soudů mají jasnou obsahovou návaznost na provedené důkazy, a to jak svědeckých výpovědí k jednotlivým skutkům, tak i listinných důkazů, a je třeba konstatovat, že po stránce obsahové byly soudem nalézacím hodnoceny obezřetným způsobem,“ rozhodli soudci.

Reklama

Výběr článků

Načítám