Hlavní obsah

Kolaps na D1 u Prahy, kamión odhodil vozidlo údržby do svodidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnici D1 poblíž Modletic u Prahy v pátek odpoledne zablokovala nehoda nákladního auta, které narazilo do stojícího vozidla údržby. Devětatřicetiletý řidič tahače utrpěl těžké zranění. Dálnice ve směru od Brna stojí, v opačném směru byl kvůli posunutému betonovému svodidlu uzavřen levý jízdní pruh.

Foto: ŘSD

Kolona stojí kvůli nehodě v obou směrech.

Článek

Nehoda se stala kolem 14:30 na 13. kilometru ve směru na Prahu. Tahač s návěsem narazil do vozidla se světelnou šipkou, které stálo v pravém jízdním pruhu a upozorňovalo na práce na vozovce.

"Vozidlo Iveco bylo i se světelnou šipkou odhozeno do středových betonových svodidel, které se posunuly do levého jízdního pruhu dálnice na Brno," uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Kromě směru na Prahu tak musel být částečně uzavřen i opačný směr dálnice. "Ve směru na Brno je uzavřen levý jízdní pruh a tvoří se tam kolony," dodala Johnová.

Situaci v místě odpoledne ještě zkomplikovala průtrž mračen. Na 15. kilometru se navíc stala další nehoda. Kolona tak z různých důvodů sahá od 10. do 20. kilometru v obou směrech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám