Hlavní obsah

Jeden vrah může mít na svědomí tři taxikáře, policie sloučila případy

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Vraždami taxikářů se již zabývá speciální tým pražské policie, který se nevěnuje jenom dvojnásobné vraždě v Uhříněvsi, ale také vraždě taxikáře z konce ledna. V pátek to potvrdila mluvčí policie Hana Jeřábková.

Foto: Policie ČR

Starší taxikář jezdil Škodou Superb.

Článek

Podle ní všechny tři vraždy spolu souvisí, a proto se jimi zabývá tým kriminalistů. Další informace zveřejní během dne. Na spojení případů vražd v pátek upozornil server Česká justice.

Zastřeleného 42letého taxikáře našli v sobotu 1. února na Vinohradech. Muž byl od čtvrtečního večera pohřešovaný. V autě byla mrtvola až do svého nalezení, za stěračem byl dokonce lístek s pokutou. Vražedná zbraň se na místě nenašla.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu na pražských VinohradechVideo: Novinky

Ve středu policie zveřejnila fotografie aut zavražděných taxikářů z minulého týdne. Šestadvacetiletý muž brázdil ulice Prahy ve stříbrném renaultu a v den vraždy minulý čtvrtek večer se kolem 22. hodiny pohyboval v okolí I. P. Pavlova a náměstí Míru. Šedesátiletý taxikář byl v tu stejnou dobu v okolí Národního divadla, odkud odjel Škodou Superb směrem do centra.

Kriminalista: Muži zemřeli násilnou smrtíVideo: Novinky

Taxikáři byli zavražděni v noci na pátek poté, co se pachatel nechal odvézt z centra města do Uhříněvsi. Těla ležela asi 90 metrů od sebe, muži byli podle policie zastřeleni. Kriminalisté následně našli také jejich auta na pražských Vinohradech.

Foto: Policie ČR

Mladší z mužů jezdil renaultem

V úterý podle TV Nova policisté na hlavním nádraží kontrolovali muže, který u sebe měl doklady jednoho z mrtvých mužů. S činem ale údajně neměl nic společného a policisté ho proto propustili.

Pražští taxikáři jsou teď velmi opatrní. Většina nezastavuje lidem z ulice, vozí raději klienty objednané přes dispečink. Někteří spoléhají na tísňové tlačítko, které mají ve svých autech, jiní se naopak vyzbrojují. Všichni se ale shodují, že zabránit útoku je skoro nemožné.

Mezi taxikáři panuje strach. Vražda jejich kolegů se stále vyšetřujeVideo: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám