Hlavní obsah

Předseda soudu zamítl stížnost na údajně vulgární soudkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Předseda Okresního soudu v Sokolově zamítl stížnost na soudkyni Ivanu Hovorkovou, která podle autorů stížnosti o přestávce soudního jednání urážela účastníky řízení. Uvedla to v neděli televize Nova.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle ní předseda soudu naopak z nelegálního jednání nařkl autory nahrávky, na níž výroky soudkyně zaznamenali.

Účastníci řízení si pořídili o přestávce jednání zvukový záznam, podle něhož se soudkyně o nich urážlivě vyjadřuje. Řízení se týkalo rodinného sporu o peníze. Podle informací, které Nova uveřejnila již dříve, z nahrávky také zaznívá, že soudkyně dodatečně dopisuje záznam o výpovědi svědkyně.

"To byla kráva, co… To jsem si teda řekla, to zase je kráva," říká na nahrávce, kterou Nova zveřejnila, soudkyně.

"Především musím zdůraznit, že doktorka Hovorková nikoho neurážela, nikomu nenadávala a už vůbec ne účastníkům. Výroky byly vyneseny neveřejně, v soukromí," citovala v neděli Nova ze stanoviska předsedy soudu. Soudkyně Hovorková Nově řekla, že v souvislosti s jednáním slova na nahrávce určitě neříkala.

Autoři stížnosti se podle Novy nevzdávají, stěžovat si mohou ještě u krajského soudu a na ministerstvu spravedlnosti. Na ministerstvo už se obrátili, dodala televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám