Hlavní obsah

Hasiči v Jeseníku zachraňovali divoké prase z bazénu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Nevšední podívanou mělo v neděli několik desítek hostů a klientů lázní v Jeseníku. Do bazénu tam spadlo divoké prase a nemohlo se z něj dostat. Podrážděného, vystresovaného kance vysvobodili až přivolaní hasiči. Ten pak napadl jejich velitele, který utrpěl zranění.

Hasiči zachraňovali divočáka z bazénu

 
Článek

„Operační středisko hasičů Olomouckého kraje vyslalo svou jednotku k záchraně divokého prasete do Vojenské lázeňské léčebny v ulici Myslbekova. Prase se samo snažilo zachránit svůj život a zběsile zápasilo s vodou v místním bazénu,“ řekl Právu v pondělí mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči podle něj zvládli nelehký úkol po několika neúspěšných pokusech pomocí nastavovacích žebříků. „Připravili je tak, aby se kanec dokázal sám dostat z vody. Zachráněnému divočákovi se ale zřejmě naše pomoc nelíbila a při vyproštění se vrhl na zachránce, velitele zásahu,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Divoké prase v lázeňském bazénu.

Podle myslivců nemělo být nervózní zvíře po vyproštění z vody agresivní, předpokládalo se, že hned uteče. „To se ale nestalo a brzy jsem při jeho útoku pochopil, jak je znát rozdíl mezi mými sto deseti a jeho dvě stě kilogramy,“ svěřil se velitel čety hasičů Jiří Šarman.

Oděrky a modřiny

Dramatický konec pro něj ale neměl naštěstí vážnější následky. Hasič utrpěl jen oděrky a modřiny, útok divočáka odnesl i jeho stejnokroj. „Po této zkušenosti bych asi zvolil stejný postup, ale z daleko větší vzdálenosti,“ poznamenal Šarman.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Divoké prase v lázeňském bazénu.

„Divoké prase po útoku na velitele zásahu bez dalších okolků uteklo do volné přírody. Hasič z preventivních důvodů navštíví lékaře,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám