Hlavní obsah

Lupiče usvědčila DNA na zapomenuté tašce

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Nepříliš šikovného lupiče našla po několika měsících mladoboleslavská policie. Muž nejenže nedostal peníze, které po prodavačce v prodejně potravin požadoval, ale navíc ztratil tašku. Z ní kriminalisté získali profil DNA a pachatele dopadli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pětadvacetiletý muž se v polovině prosince pokusil o přepadení obchodu s potravinami v Mladé Boleslavi. Maskovaný a vyzbrojený nožem vtrhl do prodejny a chtěl po prodavačce peníze. Nepočítal ale s tím, že by mu mohla odporovat.

„Mladá prodavačka se muže nezalekla, hotovost mu odmítla vydat a z obchodu ho vyhnala,“ potvrdil mluvčí mladoboleslavské policie David Schön. Při útěku mladý lupič ještě ke všemu ztratil tašku, kterou si přinesl nejspíš na peníze.

K tašce přivedl kriminalisty během pátrání služební pes, který tam zachytil stopu. Technici z tašky zajistili biologické stopy, které byly podrobeny genetickému zkoumání.

„Získaný profil DNA poté experti porovnali s databází a našli shodu. Na základě této stopy jsme zadrželi pětadvacetiletého muže, který se již dopustil několika loupežných přepadení. Pod tíhou důkazů se přiznal i k přepadení prodejny v Mladé Boleslavi,“ dodal Schön.

Mladík byl na konci minulého týdne obviněn a vzat do vazby. Za trestný čin loupež mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám