Hlavní obsah

Opilý hlídač si vzal firemní auto a jel zkoušet smyky

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně vysvětlování bude mít v práci po pátečním řádění pětadvacetiletý mladík zaměstnaný v jedné z brněnských firem jako hlídač. Dlouhou chvíli se totiž rozhodl zkrátit tím, že ačkoli nevlastní řidičák, sedl do služebního auta a vydal se na výlet za kamarádem. Společně popili pivo a víno a pak vyrazili na lesní cestu zkoušet jízdu smykem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Povedený hlídač vyrazil totálně opilý zkoušet umění jezdců rallye na lesní cestu do Brna-Žebětína. Kvůli alkoholu i mizerným řidičským zkušenostem se mu ale divoká jízda moc nedařila a auto neustále naráželo do křoví a stromků v okolí cesty. Jeho řádění neušlo pozornosti místních, kteří zavolali na pomoc policii.

„Hlídka na místě nevěřila vlastním očím. Totálně opilý muž neměl u sebe žádné doklady, nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a ani ho vůbec netrápilo, že způsobil asi padesátitisícovou škodu na firemním vozidle. S výsledkem dechové zkoušky 3,19 promile alkoholu byl srozuměn a následně střízlivěl v policejní cele,“ konstatovala policejní mluvčí Andrea Straková.

Kromě hrozby ztráty zaměstnání musí mladý muž počítat i s tím, že za své jednání může skončit až na dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám