Hlavní obsah

Policie zadržela na hranici brutálního lupiče, vracel se domů pro peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté a zásahová jednotka zadrželi v noci na neděli kousek od hraničního přechodu Rozvadov nebezpečného muže, který v Praze přepadl tři lidi. Hledaný recidivista je podezřelý ze tří brutálních loupeží, kdy v Praze během tří hodin zaútočil na tři vietnamsky hovořící osoby.

Foto: Policie ČR

Násilník zaútočil na prodavače ve večerce

Článek

Podle pražské policejní mluvčí Jany Rösslerové byl ze svého zadržení velmi překvapený. Údajně nedokázal ani nijak zareagovat.

Lupič se policistům svěřil, že se poté, co se minulý týden spatřil v médiích, rozhodl odcestovat do Velké Británie. Tam ale bohužel neměl dostatek financí, a tak se pro ně vracel zpět do České Republiky autem přes Německo. Poté měl v plánu opustit hranice Evropské Unie.

Hledaný u sebe v době zadržení neměl žádnou zbraň. Vyšetřovatel už ho obvinil ze spáchání trestného činu loupeže a detektivové podají státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. O tom pak bude rozhodovat soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilník brutálně napadl prodavačeVideo: Policie ČR

Pachatel byl policií označen za velmi nebezpečného, brutálního a agresivního člověka, který by mohl za určitých okolností i zabít.

Na konci února během jednoho dne přepadl prodavače ve večerce, bil ho a ukradl mu 15 000 korun.

Pak v čínském bistru přepadl servírku a o chvíli později si na ulici vyhlédl ženu, kterou sledoval. Obě ženy brutálně zbil, byly hospitalizovány.

Celkem uloupil asi 70 000 korun.

Před osmi lety se dopustil šesti ozbrojených loupeží na benzinových čerpacích stanicích a v hernách na území celého hlavního města. Za to byl odsouzen k odnětí svobody v délce sedm a půl roku. Propuštěn byl nedávno, podmínečně po šesti letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám