Hlavní obsah

Policie hledá svědky, kteří mohli vidět lupiče Bakalára před dopadením

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kde se pohyboval Ján Bakalár, dopadený a zatčený člen gangu lupičů, kteří loni 21. února v Přemyslovicích na Prostějovsku brutálně přepadli vůz soukromé bezpečnostní agentury a uloupili více než 33 miliónů korun, mapují kriminalisté i za pomoci veřejnosti.

Foto: Policie ČR

Podoba Bakalára během ukrývání

Článek

Policie zveřejnila adresy, na kterých se mohl Bakalár vyskytovat. „Vyšetřování závažného zločinu pokračuje. Žádáme veřejnost o pomoc. Pokud někdo viděl muže této podobizny na následujících adresách, ať kontaktuje policisty prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia ČR Vlasta Suchánková.

Foto: Policie ČR

Lupič si opatřil falešné doklady

Jedná se o tato místa: obec Zdiby, ulice Severní, pravděpodobně u domů čp. 75 nebo 85; hlavní město Praha – dva bloky domů ohraničené ulicemi Koněvova, Domažlická, Roháčova, Hájkova a Kališnická, a hlavní město Praha – blok panelových domů v ulici Brechtova 14 – 16.

O zadržení pětapadesátiletého Bakalára informovali kriminalisté ve středu v Olomouci. Na zadržení se vzhledem k nebezpečnosti pachatele podílel Útvar rychlého nasazení. Muž je v současné době ve vyšetřovací vazbě a za pokus o vraždu a loupež mu hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody nebo výjimečný trest.

Vydával se za Bulhara 

Policisté uvedli, že se Bakalár v době od loupeže do svého dopadení mohl pohybovat po celém území ČR, možná i v zahraničí. Muž, který byl v minulosti již sedmkrát trestán za majetkovou a násilnou trestnou činnost, zásadně změnil vizáž a pořídil si velmi zdařilé doklady občana Bulharska s novou podobou.

BEZ KOMENTÁŘE: Jána Bakalára dopadl Útvar rychlého nasazeníVideo: Policie ČR

Přepadení vozu bezpečnostní agentury s penězi České spořitelny, ke kterému došlo 21. února v Přemyslovicích na Prostějovsku, označují znalci za mimořádně brutální. Pachatelé na posádku bezohledně stříleli uprostřed obce ze samopalu, hrozili brokovnicemi i odpálením granátu.

Policie obdržela anonymní oznámení  

Pokusili se také zapálit hořlavinu na silnici pod vozidlem a zahladit tak stopy. To se jim ale zcela nepodařilo, a právě některé z nich vedly k Bakalárovi. Jeden z policistů, který je s vyšetřováním obeznámen, k věci řekl: „Ještě týž den, kdy k přepadení došlo, jsme zaznamenali telefonní upozornění, že jeden z lupičů byl Bakalár.“ Policisté pracovali s verzí, že pachatelé z místa odjeli terénním vozem khaki nebo světle lahvově zelené barvy.

Na tiskové konferenci v Olomouci nepotvrdili, ale ani nevyvrátili informaci, že se nejméně jeden z pachatelů vyskytoval v Přemyslovicích ještě v okamžicích, kdy už policejní technici pracovali na zajištění stop v místě přepadení a nad Přemyslovicemi a okolím přelétával policejní vrtulník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám