Hlavní obsah

V chatě na Vsetínsku se našlo ohořelé tělo staršího muže

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín
Aktualizováno

Za sousedem, kterého už několik dnů neviděl, se vypravil devětapadesátiletý muž z Krhové na Vsetínsku. Když přišel ve středu odpoledne do jeho chaty, čekal ho šok. V chatě našel sousedovu ohořelou mrtvolu.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu dopoledne oznámil na linku 158 devětapadesátiletý muž z Krhové, že našel v chatě mrtvého souseda, jehož tělo bylo značně ohořelé. Oznamovatel uvedl, že souseda už asi týden neviděl, a proto se šel za ním do chaty podívat, jestli je v pořádku,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Ještě před příjezdem policie dorazila na místo rychlá záchranná služba, jejíž lékařka po prohlídce silně ohořelého těla neurčila příčinu smrti.

Používal teplomet starého typu

„Do chaty přijela hlídka valašskomeziříčských policistů a vzápětí i kompletní kriminalistický výjezd. Byl povolán i policejní pes cvičený na vyhledávání akcelerantů hoření, avšak jeho pátrání nepřineslo pozitivní výsledek. Zjistili jsme, že se jedná o jednašedesátiletého majitele chaty, který v chatě sám celoročně bydlel,“ popsala mluvčí.

Silně ohořelé tělo muže leželo v kuchyni v blízkosti teplometu starého typu. Podle kriminalistů tam mrtvý muž ležel několik dní. Chata ani místnost kuchyně nebyla ohněm nijak zvlášť poškozena, místnost byla silně začouzená a nejvíce ohořelé byly dveře do kuchyně. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.

Dosavadní šetření policie nezjistilo cizí zavinění. „Vyšetřování tohoto případu nadále probíhá. Nařídili jsme pitvu, která objasní příčinu úmrtí muže,“ sdělila Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám