Hlavní obsah

Policii mate smrt mladíka z Klatovska. Došel domů, ale měl zlomenou páteř

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovsko

Zamotanou hlavu teď mají policisté, kteří vyšetřují okolnosti smrti 18letého mladíka z Hartmanic na Klatovsku. Ten se vrátil v neděli večer domů opilý a ráno ho našel bratr v posteli mrtvého. Výsledek soudní pitvy ukázal, že hoch měl zlomenou krční páteř, což bylo příčinou smrti. Kriminalisté se nyní snaží zjistit, jak ke zranění přišel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle lékařů mladík na následek zranění nezemřel hned, ale umíral postupně. Vysvětlili to tak, že otok začal tlačit na míchu, která postupně přestala řídit dýchání. Mladík se tak zřejmě udusil ve spánku.

„Vyslýcháme svědky a snažíme se zmapovat, kde všude se mladík pohyboval. Nikdo zatím nepotvrdil, že by se s někým dostal do  konfliktu. Spíš to vypadá, že si zranění způsobil sám nějakým nekontrolovatelným pádem,“ uvedl šéf klatovské kriminálky Antonín Šmíd.

Při ohledání těla lékař žádná viditelná zranění nezjistil.

Podle informací Práva mladík v neděli se svými kamarády pomáhal s úklidem po bálu v místním kulturním domě. Podle svědků tam dopíjeli alkohol, který zbyl. Domů přišel údajně kolem deváté večer.

„Byl to bezproblémový kluk, velký sportovec. Jsme z toho všichni v šoku,“ řekl jeden z jeho kamarádů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám