Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali v Brně desítky lidí z hořícího domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hasiči v úterý evakuovali 40 lidí z činžovního domu na Halasově náměstí v Brně-Lesné, kde hořelo v jednom z bytů. Dalších 16 lidí museli z domu vyprostit. Dva lidé se podle dostupných informací nadýchali zplodin z hoření, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Požár podle policie vznikl v amatérské chemické laboratoři.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči u požáru v Brně

Článek

Příčina požáru není zatím známa. Plameny vyšlehly pravděpodobně v kuchyni. Dům byl záhy zcela prostoupen kouřem. Evakuovaní obyvatelé našli útočiště v připraveném autobusu. „Šest lidí jsme zachránili s pomocí žebříku a další vyvedli za použití speciálních dýchacích kukel," dodal mluvčí. Způsobená škoda zatím není známa.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči u požáru v Brně

Podle dostupných informací se zplodin hoření nadýchali otec s dítětem. Jejich stav by však neměl být vážný.

„Šlo o požár v jakési amatérské chemické laboratoři. Zatím není jasné, co v ní muž vytvářel, jisté však je, že měl dvě promile alkoholu, a my nyní zvažujeme sdělení trestného činu obecného ohrožení,“ řekl Právu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám