Hlavní obsah

Lupiči utíkali s policistou v patách, nepomohlo převlečení ani autobus

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Smolný den měli dva mladíci v Praze, kteří minulý týden přepadli mladého chlapce. Pod pohrůžkou zabití mu sebrali dražší telefon a utekli do tramvaje. V ní byl ale policista, který se vracel ze zaměstnání. Chování dvojice mu bylo hodně nápadné. S pomocí své kolegyně a operačního střediska se mu nakonec podařilo lupiče zadržet.

Rozhovor se zasahujícím policistou Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Svou oběť si vybrali dva mladíci ve věku 20 a 17 let na Olšanském náměstí. Chlapce na lavičce přepadli a sebrali mu telefon HTC. Nadšení lupiči pohotově skočili do tramvaje, která jela do centra města, a jeden z nich se v ní začal převlékat, aby nebyl poznat. K jejich smůle je sledoval policista, jejich chování mu bylo podezřelé.

„Mladší z pachatelů chválil toho staršího, jak je hustej a drsnej, ten mu odvětil, že mají být v klidu a doufat, že je nikdo nechytí. Po chvíli vytáhli ukradený mobil a prohlíželi si ho,“ řekl Novinkám policista, který lupiče odhalil.

Mladíci vystoupili na stanici u hlavního nádraží, kde si přestoupili na metro. Policista je po celou dobu sledoval a navigoval hlídky. Zadržení ale komplikoval fakt, že pachatelé spěchali a neustále se ohlíželi. Pozor si dávali i v metru, kde přestupovali z vagónu do vagónu.

Past sklapla v autobuse

„Protože v metru nebyl signál, snažil jsem se přes svou kolegyni, se kterou jsem měl mít schůzku, domlouvat přes WhatsUp. Ta dále směrovala hlídky až do stanice Budějovická, kde mladíci vystoupili,“ pokračoval policista.

Pachatelé se na zastávce dali dohromady s dalšími třemi lidmi a odjeli autobusem. Byla to vhodná chvíle k zadržení. Uniformovaní policisté zastavili autobus a skupinu zadrželi. U jednoho z nich našli i ukradený mobil.

Lupiče muži zákona převezli na služebnu, jsou podezřelí z trestného činu loupeže. Mladistvému, pokud bude odsouzen, hrozí poloviční trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám